fredag 14 maj 2010

Ledig dag

Är det idag, men det enda jag inte är så är det ledig! Dagen ska ägnas åt tårtbak o fixa lite dekorationer, sen är det bara rally o förberedelser som gäller. Inte nog med att vi ska vara på plats klockan 05 imorgon o sen lägga hela dagen i skogen, det är ju en himla massa som ska fixas innan. Mat till oss så vi klarar oss hela dagen o till Ida som är hemma. Kläder ska plockas fram o det är ju så lätt nu när det är kallt-blött-blåsigt o så lite sol på det. Vinterkläder OCH regnkläder får det bli. Till fyra..... o så är det stolar o bord o kaffe o varm choklad o allt annat, för naturligtvis står vi inte ihop o kan ha allt i samma bil. O ovanpå det så ska jag åka ut en runda idag o hjälpa till att plasta sträckan. O det är MYCKET som ska spettas, plastas, skyltas o fixas innan sträckan är klar innan kvällen.
Är tyvärr nödvändigt att träffas redan vid 05, för innan sträckan är klar o säker så ska ju alla vägvakter ut, de sista ATA-banden (avspärrningsbanden) dras, alla pilar o skyltar måste vara rätt för vid 07 är vägen avlyst, då ska den vara säker.
Sen ramlar det ju in en massa andra folk innan rallyt startar, det är banchef o polis o en massa andra måsten innan föråkare o debutanter gjort sitt så rallyt kan starta.
Bara att hålla tummarna för att alla funktionärer kommer! Det är inte så lätt att få tag i nån mer klockan 05 på morgonen..... o sen tar det ju hela dagen.

Men det är värt det. När man står där, o det börjar lukta "rallybilar" o det börjar bli allvar, då är det så jäkla roligt. Eller när man är vägvakt o det kommer folk i olika åldrar o är engagerade o lyckliga över att få se rally, o för att inte tala om när de går hem. När de har sett lite roligt o är lyriska över rallyt.
DÅ är det så jag får "pyttskinn" för det är så roligt att veta att det jobbet vi har lagt ner, det ger så mycket glädje.

Ja, ja, rallyförarna o co-drivern o deras team är också viktiga. Men de träffar jag inte så mycket så för mej är de bara........... där. hahahahaha
Men de är oftast så trevliga o goa att ha med att göra i starten. Vid målgång, då kan de vara både lite så o så, beroende på hur sträckan har gått för dem.

Titta och njut!
Eller, åk med o njut!

Ha en fin dag! KRAM Mona

1 kommentar:

  1. Glad för er skull, förstås! :)
    Men själv tycker jag plötsligt att jag har det skönt som sjuk...
    Kramar om en massa!
    Hälsa goa familjen!
    Nina <3

    SvaraRadera