Men jag bara måste dela med mej av detta underbara recept. Har gjort om ett som jag hittade på nätet så det passar "min" smak. O JÄKLAR vad de är goda.
Jag säger bara, gör dem och njuuuuuuuut!
O vill du göra någon glad, ring en vän!
Jag använde mörk choklad med mintsmak. Men du gör såklart som du vill ;))
Choklad ”koppkaka”
12 ”vanliga” eller 24 ”småmuffins”
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g flytande margarin eller smält smör
1 dl crème fraiche eller gräddfil
2 msk kallt kaffe eller annan vätska
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad, 70% gärna smaksatt
Glasyr: gör gärna dubbel sats
60 g rumsvarmt smör
125 g Philadelphiaost
5 dl florsocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe
Strössel eller blommor till garnering
Sätt på ugnen på 175 grader
Sätt ut formar på en plåt.
Vispa ägg+ strösocker+ vaniljsocker vitt och pösigt.
Häll margarinet (el smält smöret)+ crème fraiche+ kaffet i äggsmeten och blanda försiktigt.
Blanda vetemjöl+ bakpulver+ kakao i en bunke.
Vänd ner mjölblandningen försiktigt i äggblandningen.
Under tiden har chokladen smälts i ett vattenbad och är nu avsvalnad.
Blanda ner chokladen i äggblandningen, rör om noga.
Fyll formarna till 2/3del med smet.
Grädda i mitten av ugnen,ca 15 min. Kolla med provsticka att de är klara.
Låt svalna.
Gör glasyren:
Rör smör+ ost krämigt.
Blanda florsocker+ kakao+ vaniljsocker i en skål. Sikta ner det i smörblandningen.
Blanda sist i kaffet.
Rörs krämigt.
Spritsa eller bred ut glasyren över kakan.
Garnera med strössel eller blommor.
Förvaras svalt till servering.
Ät och njuuuuuuuut! Ha en go dag, KRAM
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar